Wolky

Het begin van de geschiedenis van WOLKY Schoenen ligt in 1982. De toenmalige Zwolse schoendetaillist, en grondlegger van de WOLKY, Kees Diks wil dan een wat modieuzere collectie in zijn winkel, waarbij het comfort wel de boventoon moet voeren.

wolky kleinHij besluit dan zelf een aantal modellen te ontwikkelen onder de naam WOLKY Nature Line, waarna in 1989 de WOLKY City Line volgt. Een groep comfortabele, modieuze sandalen in allerlei sprankelende kleuren met het inmiddels zo bekende unieke verende voetbed van kurk en memory foam.

Steeds meer klanten vinden de weg naar de WOLKY schoenen, en ondervinden de uitstekende pasvorm en loopgenot. Ook de schoenen met de losse voetbedden. Iedereen kan zo de eigen steunzool kwijt in mooie, modieuze schoenen.

Waar WOLKY in het begin zich concentreerde op sportief en semi-sportief, zijn ze er in geslaagd een complete collectie neer te zetten. Zo zien we naast allerlei sandalen en slippers nu ook laarzen, boots, pumps, veterschoenen en instappers. In alle types zijn de laatste modetrends verwerkt, zoals westerninvloeden, korte laarsjes en stoere en ruige boots. Dat alles in de laatste modetinten. En ook de heren collectie mag er zijn met chelsea-boots, veterboots maar ook schoenen die goed onder een kostuum kunnen.